Color Enhancer membantu mereka yang buta warna

Color Enhancer membantu mereka yang buta warna untuk melayari internet dengan lebih selesa.

Color Enhancer membantu mereka yang buta warna untuk melayari internet dengan lebih selesa. Color enhancer adalah satu extension pada google chrome yang dibangunkan oleh pasukan Google Accessibility bagi memudahkan mereka yang agak bermasalah dengan warna apabila melayari internet.

Color Enhancer membantu mereka yang buta warnaExtension ini saya belum jumpa di mozilla, cuma ada pada google chrome.

Secara asasnya, color enhancer bertindak sebagai satu penapis yang akan menukarkan warna yang ada pada semua laman web berdasarkan pelarasan yang dilakukan oleh pengguna sendiri.

Apa yang perlu dilakukan adalah.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,533 times, 4,591,164)

Buka google chrome anda dan install extension color enhancer ini https://chrome.google.com/webstore/detail/color-enhancer/ipkjmjaledkapilfdigkgfmpekpfnkih/related?hl=en-US

Apabila ianya telah dipasang pada google chrome anda, tekan butang color enhancer tersebut,

color enhancerKlik pada enable dan paparan ini akan terlihat, langkah pertama,

membantu mereka yang buta warnaPilih baris mana yang mana bintangnya nampak paling jelas pada anda, pada mereka yang buta warna, ada yang mereka boleh nampak, ada yang tak boleh, bergantung kepada tahap buta warna mereka.

Ada sesetengah orang yang buta warna ni, hanya tak nampak warna asas sahaja, ada yang tak nampak sesetengah warna sahaja, ada sesetengah tu, hampir semua warna dia nampak kelabu je.

Setelah anda dah pilih baris mana yang anda boleh lihat bintangnya yang paling jelas, anda mungkin perlu melaraskan slider pada langkah kedua sehingga anda boleh melihat kesemua bintang dengan jelas.

Saya ada buat beberapa carian di enjin carian pasal masalah buta warna ni, dia ada beberapa jenis.

Kat bawah ni beberapa keping gambar yang saya print screen dari artikel di www.colourblindawareness.org

Anomalous Trichromacy

Anomalous Trichromacy

 

Dichromacy

Dichromacy Tritanopia Dichromacy Protanopia Dichromacy DEUTERANOPIA

Monochromacy (achromatopsia)

Monochromacy achromatopsiaKalau korang rasa was-was sama ada korang ni ada masalah buta warna atau tak, korang boleh buat test buta warna online kat beberapa laman web. antaranya

Enchroma yang juga ada jual cermin mata untuk orang yang buta warna.

Colorvisiontesting.com

dan di www.color-blindness.com yang mempunyai macam-macam jenis test.

domain murah

(Visited 140,841 times, 4,591,164)

Harap membantu

Hasil carian :

(Visited 221 times, 4,591,164)

3 thoughts on “Color Enhancer membantu mereka yang buta warna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge