Kodak Ektra: Handphone keluaran kodak

Assalamualaikum dan salam sejahtera para pembaca blog alongxp.com, dah tau belum pasal kodak ektra? handphone yang dilahirkan oleh kodak?

Abang-abang, hakak-hakak, pakcik makcik mesti tau kodak kan? Dan majoriti orang melayu, bila sebut kodak, diorang akan bayangkan benda ni kan?

kodak ektrawalaupun belambak brand lain, dan yang di beli pun bukan brand kodak, sama ada fujifilm ke agfa ke alongxp ke, tetap gak di panggil kodak “beli kodak yang brand fuji” watdehei?

film-kodak

Nak cerita sikit meriakkan diri sikit, abang merasa la zaman guna filem ni, masa tu kalau nak g event malam, beli filem yang iso tinggi, 400 ke, kalau nak g event siang, beli yang iso rendah, macam 100.

Pastu amek gamba sampai 36 keping je. Esok g kedai ‘cuci’ filem, lusa g amek.

“alaaa… tak jadi” antara ungkapan zaman tu bila gamba yang diambil tak jadi, gelap ke terlebih terang ke.

Korang, budak-budak zaman sekarang mana merasa benda-benda tu semua.

Ok, kembali kepada cerita pasal telefon kamera kodak ni balik.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,540 times, 4,593,160)

Kodak ektra : Handphone keluaran kodak

Dikatakan bahawa pada 20 oktober haritu, kodak dah melancarkan kodak ektra,sebuah kamera yang direkabentuk kepada mereka yang gilakan fotografi, terutama menggunakan hanphone.

Kodak ektra ni merupakan smartphone kedua dari kodak selepas Kodak IM5 yang tak mendapat sambutan agaknya.

kodak ektra

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 87 times, 4,593,160)

nak hack whatsapp orang

Assalamualaikum dan hai para sahabat, nak hack whatsapp orang? ape hal? Ok, berdasarkan ilmu dan skill seo abang yang tak seberapa, dan rentetan dari entri cara baca whatsapp orang ni, maka banyakla orang yang contact abang dengan tujuan nak hack whatsapp orang lain, terutama pasangan mereka.

nak hack whatsapp

nak hack whatsapp orang

Sejujurnya abang tak faham apa faedah korang nak hack whatsapp orang, dan isteri abang pon tak galakkan abang bantu korang nak hack whatsapp orang, terutama bagi mereka yang dah berumahtangga.

Bagi abang la kan, kalau dah tak ada kepercayaan, kesetiaan tu pun akan makin pudar. Tapi abang cuma boleh cakap je… korang nak percaya kat pasangan korang ke tak, nak setia ke tak, tu bukan urusan abang.

So abang nak kongsikan satu lagi software yang membolehkan korang untuk mengintip whatsapp pasangan korang yang korang dah tak percaya lagi dah tu. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,302 times, 4,593,160)

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 903 times, 4,593,160)

Cara cari handphone yang hilang

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Kali ni saya nak kongsikan cara nak cari handphone yang hilang.
Tak payah fikir negatif sangat kata handphone kena curi ke kena ragut ke, walaupun kebanyakkan handphone hari ni dah besar buku teks sekolah, masih lagi kita boleh tercicir.

Kalau masa handphone kecil dulu kata “tak perasan bila masa dia jatuh”, ni dah besar pun boleh tak perasan letak kat mana.

Sebenarnya saya cakap pasal diri saya sendiri hehehehe…

Cara cari handphone yang hilang

gambar sekadar hiasan

gambar sekadar hiasan

Artikel cara cari handphone yang hilang ni sesuai sangat untuk rakan-rakan yang menjadikan semut sebagai jajan mereka. Sambil tengok movie, sambil makan semut. Maksudnya pelupa la.

Mengesan handphone tanpa menggunakan apa-apa app atau software tambahan. dan hanya menggunakan akaun gmail anda.

Itu dia satu lagi fungsi email gmail anda.

kelebihan

  • mengesan kat mana handphone tercicir
  • boleh memadamkan semua data dalam handphone anda dari mana sahaja
  • menjejaki handphone anda
  • mengunci handphone anda dari mana sahaja

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 511 times, 4,593,160)