sila share : berhati-hati bila singgah di RnR seremban

Oleh kerana esok sabtu, mesti ramai yang akan balik kampung sempena cuti hari raya cina isnin dan selasa ni kan? Ada yang ikut jalan dalam atau highway, tak kisah la ikut mana pon, mana yang balik bukan dengan pengankutan awam, saya harap korang semua check kenderaan yang korang nak guna tu, pastikan semua ok. So kalau terjadi kes macam ni, korang tau la yang korang sedang ditipu dan cuba untuk jauhkan diri dari diorang ni. Entri ini bukan untuk menghasut orang ramai jangan singgah di R&R, tapi sebagai panduan atau pencegahan supaya tak ditipu oleh orang-orang yang tidak bertangungjawab ini. Cerita ni saya repost dari entri berhati2 bila singgah di RnR seremban yang saya ambil dan saya translate ke bahasa melayu dari forum forum lowyat.net. Banyak lagi kes yang macam ni, bukan kat RnR seremban je… kalau tengok kat komen entri tu dan entri alkisah rnr seremban korang akan sedar benda ni jadi kat merata2 tempat. so share entri ni kepada semua kawan2 dan saudara mara korang.

situasi 1: tragedi ni berlaku ahad mggu lpas,19 jun 2011.

 

Ahad :

– berenti minum ngan kawan2 kat R&R seremban pukul 2330 /11.30 malam,konvoi 2 kereta

– pukul 0430 / 4.30 pagi, lpas da minum2,kitorg teruskan perjalanan ke melaka.

– masa dlm R&R seremban lagi,masa da nk kua, tibe2 gear D aku cam ade problem so aku berhenti

-tb2 ade 1 kereta benti n nk tolong

-so aku amek keputusan bg je diorg tunda bile diorg kate tu mslh gearbox ngan oilseal,kos dlm 220 je.

-sampai kat workshop dlm pukul 0500 / 5 pagi,diorg trus CUBA nak repair gearbox aku

-tggu punya tggu diorg kata bnd tu kena repair esok. aku trasa bodo lak sbb x claim warranty kat proton, so aku amek keputusan teruskn g melaka ngan membe aku, so aku tinggalkan keta dan aku kena tanda tangan satu resit dan aku tak perasan ada syarat kat situ menyatakan ” SETUJU UNTUK MENUKAR APA APA ALAT GANTI UTK PROSES BAIK PULIH” (lebih kurang camtu la).

 

Isnin :
-0730 / 7.30 pagi sampai kat melaka.
-tdo sampai pukul 11 pagi n bangun sbb telefon bunyi.aku diberitahu yang gearbox aku dalam proses eoverhaul. WTF!!!! keta aku baru setahun 4 bulan
-1300 / 1 tegahari, org mekanik bgtau yg kosnye adelah 3800
-aku kena tipu,dan menyesal tak hantar kat proton
-1500 / 3 petang, call mana2 membe2 polis yang ada.
-diorg soh aku tggu sbb bnd ni da byk kali jadi
-1930 / 7.30 malam, org workshop call bgtau kereta da siap dan boleh diambil,tp aku xnk ambik, aku ckp nk ambik esok…
-2000 / 8 malam, membe aku call suruh dtg seremban esok pagi.

Selasa :

-sampai kat seremban pukul 0900 / 9 pagi
-pagi workshop tu dgn 3 org polis
-lepas bos die kena basuh dengan polis2 tu, harga dari 3800 turun jadi 900
-pastu kitorg g minum, polis tu bgtau da byk kejadian jadi camtu katR&R seremban(kedua2 arah)
-dan kereta aku da kena sabotaj cam org lain gak

 

Situasi 2 :

1. pagi tu kirorg benti kat R&R seremban. nak sarapan
2. perking penuh,so kitorg paking jauh sikit dan tak ramai org lalu lalang kat situ
3. sarapan dalam 20 minit
4. teruskan perjalanan,dlm 10 minit atau 10km, temperature naik
5. berhenti kat lorong kecemasan
6. xsampai seminit, satu kereta berhenti, 2 orang lelaki indie offer nak tolong
7. diorg check dan kate gasket head da bocor
8. diorg offer nk tunda g workshop kawan die, so diorg tunda guna kereta diorg,gunakan tali
9. diorg kate diorg charge ikut harga standard atau murah lagi
10. bila da siap, bill nye ***, mmg mahal nk dibandingkn ngan kerosakkannye
11. kalau taknak bayar,kereta takleh amek,try nak tawar menawar, tak dpt,siap nak gaduh lagu
12. kerja nye mmg teruk
13. tapi tak pilihan,nak xnk kena bayar gak sbb nk amek kereta
14. bila bwk keta tu g workshop membe2 yg ade dkat2 seremban,diorg ckp hos radiator dibocorkn ms diorg sarapan kat R&R seremban
15. taktik yang sama digunakan beberapa kali kat R&R seremban.

aku dah baca bnd ni kat beberapa forum. lelaki2 india ni ade gak offer servis khas ni kat R&R nilai dan senawang. cerita2 mangsa sumenye lebih kurang.

banyak lagi ceritanya… korg leh baca kat forum tu, tapi dalam BI lah… sumenye citer lebih kurang sama dan WORKSHOP YANG SAMA.

bengkel menipu

komen/cerita dari pembaca-pembaca blog ini:

ema :

salam…
just nk share je la ni…penah kene aritu…on da way blk kl from mlk…sedang elok je lps rnr pedas… x smpai pun 100m…xpasal2 tayar pecah..trus stop kt tepi…blum smpat cal sape2 ade kete kancil merah kt blakang…tgk2 yg kuar tu india…ade lak pakai bju yg ade logo plus..sbb 1st time kene n kelam kabut plus risau n nebes..ingtkan dia org plus..adoi x pk pnjang la ni..dia tlg tukarkan tayar…then br org plus dtg…kater bayr 10 je..tok sah lebey…tp ble tanye dia mntak rm50…adoi..tukar tayr 50 hinggit?biar betik…tp sib baik org plus ade…dpt la nego sampai la rm30…xpela..duk pk cpt la habis bley trus jln…sib baik bkn drive sorang…suh member duk dlm kete elok2..kte lak berani kuar dr kete..tp xpela..bende da lps..harap x jd lg..tp ble pk2 blk rase2nye ade unsur sabotaj sbb x kan lane tgh ley pecah tbe2..diorg tabur bende ke kt jln…adoi…mntak2 la jauh ngan sitausi mcm ni lg..esk nk grk blk kl pun harap2 x jd lg…huhuhu..thnx 4 sharing bro…wsalam ;)

fana :

kes kite same la.mase tu kite ngan adik kite baru pas anta membe kt melaka..masa tu jln jem arah nak ke KL…tetibe temprature kete naik plak..benti kt RnR sban..pastu ada sorg india dtg die tgk2 pastu ckp prob kt gasket.die ckp kos nak baiki 80inggt je..kite pn lega la mase tu..ingt die btl2 nak tlg kan.pastu ade towing dtg bwk kitrg p bengkel kt sban jaya tu.ade sorg india tu dtg cek kereta die ckp enjin da crack(xtau la pe mende)..mase tu da kol 11 mlm..call membe kt senawang,sebaik abg die ade kawan dgn mekanik.bwk mekanik tu sendiri jumpe kene byr kos towing RM 300 pastu kos cuci radiator RM 180..gile ah diorang..rasenye memg tmpt diorang tu menipu la..masa kite smpi bengkel die tu tgk sume org yg baiki kereta kt die mesti smpi bukak enjin..diorg saje nak buat mcm tu,blh la diorg caj mhl…teruk

osixx :

so kene lah berhati2 lpas nie..xkira lah kt mane anda berada….trus terang sy ckp..pegetahuan psl kete kita perlu tahu serba sedikit…ayah sy pernah kene jugak cam nie..dieorang suruh tinggal kete…esok bila dtg amik die punya cas x agak2…xlama pas tu problem balik kereta ayah sy.bila pergi bengkel,dieorg tanya pernah tukar head ker?ayah sy ckp xpernah tukar.dieorg ckp head nie dah pernah tukar sbb ada kesan welding…rupa2nya mase rosak dulu…mekanik tu tukar head yg dah nak rosak kt keta ayah sy..geram je…….

hafiz :

tak guna jugak nak call plus. plus peronda dah kautim dgn tukang tarik sebab dia dpt percent. aku kene kat highway nak msk seremban.
tukang tarik tu sendiri ckp, ‘ adik nnt tgk yer abg berenti kat petronas dpn tu abg bg duit komisyen kat dorg’. mmg btl lah dia bg duit teh.
bila tanya knp plus tak blh tarik, alasan dorg, trak takde, no tipon on tow ade.

fend towing(dia tak tinggalkan nombor telefon, tapi saya jumpa fend towing di google) :

salam semua..saya bawak towing…ah 2x tarik kua wsyop ni..kt area seremban 2 kan…banyak kes air kering je.ayat murah je.siap repair n tow dalam rm180…tp dh sampai wsyop,jadi la rm800..blm repair lagi…besok datang,enjin ada dalam bonet belakang plk…nak tup tap,jadi rm3k lebih…belum buat apa2 lagi tu…last2 nak tarik kua dgn enjin dlm bonet…,kena bayar rm800 caj bukak,tow,n sewa tapak park…senang nye buat kje…saya tarik kereta dari seremban bawk kl baru je rm300…untung kaw2 la dorang ni…nk gaduh mmg xgune..port dia semua org dia je..silap2 blh lunyai…

ed :

Salam….

Seronok dengar cerita yg macam2 di atas. Actually aku sendiri pon dah terkena cuma nasib baik lar tak begitu banyak ruginya.

Citernyer gini. Aku OTW balik ke Bt Pahat. rasa letih perjalanan tu dr Serdang(rumah sewa)melalui Melaka singgah la kejap kat RNR Bemban. Dah solat n rasa fresh aku pon saja je buka bonet kereta. Tengah aku dok check2 keadaan enjin ketika itu datang lar 3 org bonzer2 India yang saiz badannya jauh melebihi aku yg tinggi 175cm jer banding ngan diaorang 180 lebih masing2(takut aku he he he)…terus sapa apa hal dik senja2 nie buka bonet? aku cakap saja jew bukak bonet nk tgk enjin. Masa tgh cakap2 tue ada lar sorang membe diaorang tuh sentuh kt salah satu hos yang ada kat situ n gunakan kain buruk dia cuba lap-lap! aku cakap tk yah lah susah2 lap sbb memang benda tuh bersih!! aku memang tk perasaan langsung taktik tu. Dipendekkan cerita…. dia orang mintak upah sbb bersihkan hos tu! aku bgtau apa plak nk mintak duit bukannya aku suruh pun! Tp tgkkn bini aku kt dalam kereta mcm dah nmpk takut sebab tak ramai orang sgt kat situ aku pon terpaksa bagi lar dengan berat hati RM10. Aku cakap itu je duit yang ada pasal balance tu aku nk byr duit tol! Lepas tu diaorang blah dengan muka tersenyum mneinggalkan aku dengan wajah yang agak pucat dan terasa bodoh dipermainkan! Sapa la suruh engko berhenti n buka bonet….. ingat la kawan2….jgn la buka bonet atau singgah kt tpt cam tu kecuali emergency je…adui… apa yang penting….keselamatan kita n famili.

dyna sabri :

bro…. saye pernah kena tp kat r&r tapah, time tu saya bersama suami berhenti kat r&r dan kami parking jauh sikit dari tempat makan….selesai makan kami terus kan perjalanan x sampai 10 minit temperature naik… so kami pun berhenti tepi highway….x sampai 2 saat mai mamat india berkereta jalur kuning… konon mcm makenik la die check n cakap gasket bocor… macha tu konon offer la nak repair kat kedai die.. tapi saya berkeras x nak saya cuba lebih 100x call plusline… dan soalan pertama yg pluscare tanya nie VVVIP ke??? memang celaka sungguh plus nie…. bila saya cakap kereta saya jenis bla n bla bru die hantar org plus tunda kereta saya yg dah tersadai selama 1/2 hari…. saya suruh plus tunda sampai exit tol tapah…. tp kami kena charge dlm 200 padahal klu ikutkan klu kita baya tol sumer free…. n bila sampai kat tol tu kami park kereta tepi pejabat tol….disebabkan saya berkeras x nak baiki ngan diorg…tiba2 bayak betol kereta line kuning nie datang pujuk kami tp sorang pun x berjaya… sbb org plus bagitahu saya klu nampak kereta line kuning kat highway nie itu kereta cari makan…. dan diorg akan rosakkan kereta kita masa kita berhenti di r&r sbb tu jgn parking jauh masa berhenti r&r…. sejak hari tu saya dah x berhenti r&r tapah..

gewang laut :

>nk share sikit skills kalau temp krta korg naik?panas?hose bocor?
>1stly korg benti jap..dlm 5 mnit ke..agak2 trun sparuh level temp tu,,korg start keta,jln blik,bwak laju skit..smbil drive mata tgok level temp.bila nak nak smpai line merah..free gear..mati enjin..biar je keta jln sndri..dah slow on blik kunci,msuk gear,,jln lagi,buat lagi mcm tadi,jln trus smpai la korg jumpa bengkel2 kat luar,(kereta auto xbleh buat laa,ni utk driver yg dah mahir je..)ak pnah buat mcm ni..dpt jln lbih 100km..

dolldaus :

aku biasa tgk benda ni sbb salah satu bengkel india yg selalu wat keje ni depan ngan bengkel member aku yg aku selalu lepak….kadang2 aku ade gak nasihatkan mangsa2 bengkel tu suh tarik je kete diorg keluar wat kat tpt lain……mmg bengkel diorg sentiasa ade keta masuk xkira siang atau malam…

satu je pesan aku..klau rosak tepi jalan kat highway jangan panik….kol plus pun diorg akan tunda tempat selamat…pastu kompm akan ade yg datang nak tolong repair…klau rosak area seremban korg tepon la sape2 yang korg kenal kat area tu…ok..sekian…

cacamerba :

Bila baca kisah kena tipu kat R&R ni saya teringat cerita lama yang berlaku pada diri dan kereta saya.

Ini adalah kisah benar yang belaku pada diri saya. Kejadian ni berlaku 8 tahun lepas. Masa tu baru balik tengok member meninggal kat Manjung. Dalam perjalanan balik masa tu lebih kurang pukul 7.30mlm saya dan member kerja masa tu berhenti kat R&R TAPAH untuk minum dan berehat. Lebih kurang lepas 1/2jam kitaorang sambung perjalanan balik ker Kuala Lumpur. Tak sampai 10 minit jalan temperature naik sampai dah merah. So masa berenti bagi signal nak berenti kat emergency lane terus ader kereta berenti kat belakang kitaorng. So kitaorang buat tak kisah lah… so aku bukak bonet depan. pergh… asap dah kuar dari enjin. Tapi nasib baik aku tau pasal enjin. So aku biar enjin sejuk dulu dalam 10 minit. Mamat kereta kat belakang tu offer nak tow kereta aku. aku cakap tak payah. Tapi masa tu di tak blah. Dia tunggu jugak kat kereta aku. Aku buat bodoh jer. So bila aku suluh kat enjin minyak hitam dah leaking kat gasket head. So memang tak dapat nak buat apa. So aku pun tepon Plus. Nasib baik nombor tepon diaorang ader kat tiket tol tu… so aku tunggu lebih kurang 1 jam untuk tow truck PLUS datang. Mamat yang tadi tu still tak bergerak dari situ. Truck plus pun datang. Org plus cakap dia boleh tow kereta kau sampai tol terdekat jer. Aku pun tak kisah nanti sampai tol aku boleh call member aku tow kereta aku. So orang plus tu pun tow sampai tol aku tak ingat tol mane sebab dah malam ngan letih… So masa tu aku call member. Dia uruskan semua sekali sampai ker workshop. Tapi mamat celaka tu tak putus asa. Dia ikut plus tu tow sampai tol dia offer lagi nak tow kete aku. Aku jawap elok elok lah… So bila dah sampai workshop pomen cakap air radiator aku dah kosong sebab ader orang dah bukak dia punya drain valve kat bawah radiator tu. Masa tu aku dah terbayang mamat indie yang celaka tu punya kerja. So tolong ingat kan kawan kawan berhati hati masa tinggalkan kereta kat R&R. Kalau boleh tempat terang yang ader ramai orang. Sebab takut orang orang yang tak tau macam mana nak dapat sumber duit halal ni ambil kesempatan keatas yang terdesak. Sekian…

 

so kalau kena kat korg,masalah camni kat R&R seremban ke kat mana2, call la pihak insuran korg. kalau ade kawan2 kat area2 situ, call, kalau korg join radio amatur,insyaAllah adelah yang akan menolong.

adakah korang/kawan-kawan/ saudara mara korang nak jadi mangsa macam mereka ?

 masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda

Hasil carian :

(Visited 407 times, 4,595,402)

Radio amatur tu apa?

haiyya… penat woo mau cerita… klu dari dalam blog ni,korang boleh tengok kat sini dan kat sini.. tapi aku bukanla byk sgt pon ilmu benda ni.. ok, aku share apa yang 9W2VDR kat fb…

Masihkah anda ingat kejadian tanah runtuh yang berlaku di Bukit Antarabangsa beberapa tahun dahulu?

Kejadian tersebut bukan sahaja menyebabkan penduduknya terperangkap akibat jalan utama ditimbus tanah malah turut meragut nyawa beberapa penduduk di situ.

Seluruh negara gempar, petugas keselamatan dan perubatan terpaksa diatur gerak untuk membantu mereka yang terperangkap.

Namun, tahukah anda pengurusan bencana alam, kecemasan serta kemalangan sedemikian tidak akan berjalan lancar tanpa adanya sistem perhubungan (komunikasi) yang berkesan.

Dalam keadaan begitu, sistem perhubungan biasa seperti telefon bimbit, komunikasi wayarles tidak akan berfungsi dengan baik akibat kesesakan trafik.

Fenomena kesesakan talian perhubungan ini biasa kita hadapi ketika tahun baru mahu pun mana-mana sambutan perayaan.

Justeru apabila negara berada dalam kecemasan, bencana alam, sistem komunikasi berasaskan radio memainkan peranannya.

Menurut Presiden Persatuan Perkhidmatan Kecemasan Radio Amatur Malaysia (MARES), Abdul Aziz Mohd. Nor, ketika berlakunya bencana alam penggunaan talian komunikasi biasa akan tergendala.

“Banyak faktor yang menyebabkan talian komunikasi biasa ini tergendala, antaranya kerosakan menara pencawang atau stesen komunikasi terputus bekalan kuasa.

“Namun, gangguan tersebut tidak terjadi jika menggunakan set komunikasi radio amatur,” ujarnya ketika ditemui di Rumah Kelab MARES di Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Justeru, kelebihan berkomunikasi melalui radio amatur ini digunakan sepenuhnya ketika berlakunya kecemasan seperti bencana alam, kerja-kerja mencari dan menyelamat mangsa pesawat terhempas.

Menyorot kembali sejarah penggunaan radio amatur ia bermula pada tahun 1912, Kongres Amerika Syarikat (AS) telah meluluskan undang-undang pertama bagi mengawal selia pemancaran radio di negara berkenaan.

Bermula 1914, pengguna radio amatur telah mula berkomunikasi dan mengadakan satu sistem penghantaran mesej di antara mereka.

Di Malaysia, radio amatur merupakan titik bermulanya perkhidmatan radio komersial.

Justeru, bagaimana komunikasi radio ini memainkan peranannya ketika bencana alam?

Menurut Abdul Aziz, ketika berlakunya bencana alam, kecemasan atau operasi mencari dan menyelamat dilakukan, sistem komunikasi radio ini akan dipasang berdekatan kawasan tersebut.

“Kita ada beberapa pasukan khas yang akan bertugas untuk memasang peralatan komunikasi ringkas.

“Tugas kumpulan ini adalah menyediakan informasi dan bantuan komunikasi kepada pihak keselamatan, perubatan dan pihak yang melaksanakan operasi mencari dan menyelamat,” katanya.

Hal demikian kerana setiap pasukan tersebut memiliki frekuensi radio tertentu yang boleh atau biasa mereka gunakan.

Oleh itu, perhubungan secara terus antara pasukan yang berlainan (contoh Jabatan Bomba dan Penyelamat dan perubatan) agak terhad berikutan peralatan serta frekuensi yang digunakan tidak sama.

Justeru, MARES merupakan orang tengah yang menghubungkan pesanan komunikasi tersebut.

“Sebagai contoh, kejadian runtuhan Highlands Tower pada tahun 1993, pihak kami telah menyediakan dua pusat komunikasi iaitu di tapak runtuhan dan di Hospital Kuala Lumpur.

“Ia bertujuan untuk memudahkan pasukan perubatan di tapak runtuhan untuk memohon sesuatu bantuan secara terus kepada pihak hospital,” jelasnya.

Justeru apa sahaja yang diperlukan oleh pasukan perubatan di tapak runtuhan dapat dihantar segera oleh pihak hospital.

Malah, menurut Abdul Aziz, pada tahun 1999 mereka telah diminta membantu pasukan Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM), Negeri Sembilan dalam operasi mencari dan menyelamat mangsa nahas pesawat Cessna.

“Pihak kami dipanggil untuk menyediakan bantuan komunikasi antarac JPAM, Polis, Jabatan Penerbangan Awam (DCA) dan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di hutan Mantin, Negeri Sembilan,” ujarnya.

Ketika kejadian, semua komunikasi wayarles dan telefon bimbit di kawasan bencana tidak berfungsi kecuali komunikasi radio amatur.

Paling ketara, kepentingan perhubungan komunikasi radio ini dapat dilihat ketika berlakunya kejadian tsunami di Acheh, Indonesia.

Biarpun berada jauh namun, frekuensi radio dari Acheh yang memohon bantuan telah diterima oleh pihak MARES di Kuala Lumpur.

MARES telah menjawab panggilan yang sepatutnya diterima oleh pasukan perhubungan Indonesia di Medan dan menghantar semula pesanan komunikasi tersebut ke Medan.

Keadaan muka bumi seperti gunung ganang, bukit bukau juga kadang kala boleh memesongkan frekuensi radio, justeru komunikasi dari Aceh tidak sampai ke Medan biarpun berada berdekatan.

Namun pancaran tersebut telah diterima oleh MARES di Kuala Lumpur dan telah menjadi orang tengah dan membantu dalam bentuk penyampaian maklumat.

MARES juga turut terlibat dalam operasi menyelamat mangsa tsunami di Acheh dengan menyediakan peralatan komunikasi kepada penduduk yang terlibat.

Tidak semua frekuensi boleh digunakan biarpun memiliki peralatan dan kemampuan untuk melakukannya.

Setiap pihak berkuasa tempatan memiliki kod frekuensi tertentu di mana ia tidak boleh diceroboh dan digunakan oleh pengguna radio amatur biasa.

MARES sendiri memiliki kod frekuensi yang dikenali sebagai ‘call-sign’ untuk kegunaan ahlinya.

Menurut Abdul Aziz lagi, dalam keadaan aman, MARES tidak boleh menceroboh frekuensi pihak berkuasa atau mana-mana frekuensi lain contohnya seperti frekuensi ‘airband’.

Tetapi MARES boleh mengunakan frekuensi tersebut dengan izin ketika kecemasan dan dalam keadaan yang terkawal.

Ia bagi mengelakkan gangguan komunikasi antara pihak berkuasa.

Penggunaan radio amatur di Malaysia adalah dilesenkan di bawah Akta Komunikasi yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Seseorang peminat radio amatur yang ingin menceburkan diri dalam hobi tersebut perlu mendapatkan sekurang-kurangnya lesen Kelas B yang dikenali sebagai Penguntukan Radas (apparatus assignment) daripada SKMM.

Untuk mendapatkan lesen tersebut pengguna radio amatur perlu menduduki ujian Radio Amatur (RAE).

Ujian tersebut juga turut dikendalikan oleh SKMM dan maklumat berkenaan ujian ini boleh didapati di laman web SKMM iaitu www.mcmc.gov.my.

Sebagai permulaan, pengguna radio amatur boleh menjadi ahli bersekutu MARES atau Pendengar Gelombang Pendek (SWL) yang membolehkan pengguna radio tersebut mendengar perbualan di jaluran radio amatur.

Malah, pengguna baru radio amatur juga boleh berbual menggunakan call-sign operator lain dengan izin.

Sebenarnya penggunaan radio amatur amat meluas di seluruh dunia, malah pihak tentera mana-mana negara memberikan penumpuan khas terhadap kaedah komunikasi ini.

Ia bukan sahaja bertujuan untuk memudahkan perhubungan malah untuk tujuan risikan serta pengumpulan maklumat.

Namun, di Malaysia, sehingga tahun lepas sahaja, hanya seramai 7,000 orang sahaja yang memiliki lesen radio amatur.

Ia jauh berbeza berbanding negara jiran, Thailand yang mencatatkan hampir 200,000 orang memiliki lesen radio amatur.

Malah, Indonesia pula mencatatkan 35,000 orang malah negara-negara yang sering mengalami kejadian bencana alam seperti Jepun juga mencatatkan ratusan ribu rakyatnya memiliki lesen serta kebolehan dalam berhubung menggunakan radio amatur.

Mungkin, keadaan Malaysia yang sentiasa aman serta jarang dilanda bencana alam besar seperti ribut taufan, tsunami, gempa bumi serta jauh dari lingkaran gunung berapi menyebabkan hobi ini kurang diminati.

Selain itu, kurangnya pendedahan secara meluas juga menjadikan hobi ini tidak begitu dikenali ramai.

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai persatuan serta kaedah komunikasi radio amatur itu sendiri anda boleh melawati laman web MARES, www.mares.org.my.

ok, kat sini gak aku nak share beberapa video pasal radio amatur atau dipanggil ham radio.

 

.

ok, sekarang kite g jengah mereka ni pulak… diorg ni sume geng radio amatur 9W2URY,9W2FLY dan ADARC47

masukkan e-mail address anda disini (REGISTER), dan pelbagai cerita baru yang menarik dan tips2 akan dihantar kepada anda

Hasil carian :

(Visited 55 times, 4,595,402)

indentiti baru AlongXP :D

ok, hari ni diisytiharkan… aku dah ada identiti baru,bukan tuka k, tambah… hahaha… skang ni selain nama penuh yang mak bapak aku bg,yang tertera kat dalam ic, selain nama panggilan kawan2 rapat, selain nama alongxp, maka hari ini, tanpa segan silunya, skmm telah mengisytiharkan aku adalah pemegang callsign atau identiti bernama 9W2AXP… huhu… doa beb supaya 9W2AXP tu tak diambil org laen, supaya baru la ngam AlongXP… kan?

haha…mesti korg tak faham kan amende yang aku citer ni kan? pepehal tgk gamba ni dulu…

lagi korang blur kan?hahaha… camni la… Continue reading

Hasil carian :

(Visited 31 times, 4,595,402)

entri teramat pendek : aku da lulus RAE!!!

Alhamdulillah, syukur, aku dah lulus exam RAE atau periksaan Radio Amatur siri 1/2011, aku nak post entri ni pagi td,tp kerana nak menjaga hati sorg kawan aku,aku post petang2 ni. ok, dah lulus exam,pasni nk apply callsign, dah dapat callsign, terus aku nk blajo morse code lak, tahun dpan, ujung tahun ke, aku nk apply lesen kelas A lak. (cita2 tinggi kot hahaha)

{prtm}

Hasil carian :

(Visited 42 times, 4,595,402)