Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

ni nak cerita la kan… tadi saya nak g kedai, lalu depan satu rumah, kiranya rakan sekerja la. Pastu teringat yang dia apply nak pindah tempat kerja. Dia cerita ngan kawan-kawan yang lain, sebenarnya dia taknak pindah, tapi laki dia suruh, haaa… masa tu la saya terfikir yang kenapa orang dulu boleh tahan lama.

Kenapa orang dulu boleh tahan lama?

Jap… korang fikir apa bila baca tajuk kenapa orang dulu boleh tahan lama? Mesti fikir tahan lama yang tu kan? yang bab malam jumaat tu kan?

tahan lama

Memang la betul orang dulu anak ramai… macam adik beradik mak saya, 13 orang… tapi saya tak sempat tanya arwah nenek saya sama ada atuk saya tu tahan lama ke tak. hahahaha.

Tapi untuk tidak mengecewakan korang, saya bagi ni… Rahsia menambat nafsu isteri

Jangan kata abang long tak payung ok?

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 369 times, 4,600,177)

Revolusi TV yang saya lalui

Itulah kelebihan orang yang lahir dalam tahun 80’an macam saya ni. Walaupun rupa saya macam orang yang lahir tahun 90’an, percayalah bahawa sesungguhnya saya lahir tahun 80’an yang melalui revolusi TV ni.

Sejarah TV

TV, atau Television atau televisyen atau telebesen dah lama wujud sebelum saya dilahirkan. Dikatakan tv telah mula dikenali pada penghujung tahun 1920an.

Selepas perang dunia ke 2, bentuk yang telah ditambah baik telah makin popular di US dan UK.

Banyak versi sejarah TV yang saya jumpa, ada yang kata bermula tahun 1880an, ada yang kata tahun 1920 an, dan ada yang kata 1921, korang bacalah kat blog-blog kat bawah ni. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 198 times, 4,600,177)

Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension

Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension

Pergh… gile seram cerita Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension ni, akan keluar pada 29 oktober 2015 ni, kalau tengok kat trailer dia lah.

Paranormal Activity 5 The Ghost Dimension (2015)

Dulu saya pon suka juga tengok cerita hantu macam cerita Paranormal Activity ni, tapi bila dah makin banyak umur ni, rasa cam tak best pulak, adrenalin yang terhasil tu rasa macam overdose pulak.

Elok-elok tak sakit jantung kang, jadi sakit jantung pulak. Cukuplah dengan penyakit yang dah ada ni.

Kalau korang nak tengok Trailer Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension ni, korang boleh klik SINI

Hasil carian :

(Visited 161 times, 4,600,177)

Kalau smartphone boleh buat benda ni

Kalau smartphone boleh buat benda ni

Tertarik dengan entri 8 benda yang kita harap smartphone kita boleh buat, saya terfikir kalau smartphone boleh buat benda ni, lagi best.

Selain dari apa yang diceritakan dalam entri 8 benda yang kita harap smartphone kita boleh buat tu, antara benda yang saya harapkan smartphone boleh buat terutama dia malaysia ni adalah.

Jadi macam jarvis.

kalau smartphone boleh buat

Contohnya macam, jarvis ni boleh rekod setiap perkara yang saya tengah buat, jadi saya tak perlu nak tulis jurnal harian hahaha.

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 56 times, 4,600,177)