Software wajib install dalam pc dan laptop saya

Setiap kali saya setup pc baru atau beli laptop baru, atau setiap kali lepas format komputer inilah senarai software wajib install dalam pc dan laptop saya terutama sekali bila saya guna windows.

 

software wajib install dalam pc dan laptop

Software wajib install dalam pc dan laptop saya

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 141 times, 4,598,890)

Sistem scan cap jari

Ye, saya telah berjaya menghasilkan sistem scan cap jari. Dah la hensem, muka babyface, pandai buat sistem scan cap jari pulak tu.

Kata saya yang lagi satu kepada diri saya sendiri. hehehehe. Sila jeles dan tahan muntah, nanti batal puasa.

Sistem scan cap jari

sistem scan cap jari Continue reading

Hasil carian :

(Visited 154 times, 4,598,890)

Cara menyamar di internet

Cara menyamar di internet

Cara menyamar di internet ni saya kongsikan secara tak langsung kepada seseorang yang agak rapat dengan saya di internet atau lebih tepat lagi di facebook.

Macam entri hack whatsapp orang yang saya sharekan sebelum ni, ingin saya ingatkan di sini bahawa cara menyamar di internet ni saya kongsikan atas dasar ilmu dan untuk kegunaan yang betul sahaja seperti untuk menjaga keselamatan diri anda.

menyamar di internet

Rakan facebook saya tu mungkin ada alasan tertentu kenapa dia nak buat profile lain, tapi sayangnya, ilmu menyamar di internet dia tak cukup untuk menutup diri dia yang sebenar.

Walaupun saya tak pernah berjumpa dengan dia, tapi hakikatnya saya dah tahu siapa diri dia yang sebenar.

So saya nak kongsikan sikit cara-cara menyamar di internet.

Cara menyamar di internet ni sesuailah kalau anda ni nak mengasingkan profail peribadi dan bisnes. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 293 times, 4,598,890)

Buat ukiran kayu – tips photoshop

Sambungan dari entri semalam, Tips photoshop buat tulisan di permukaan – sambungan , hari ni kita cuba buat ukiran kayu pada papan tanda kayu semalam.

Disebabkan kita dah melalui proses yang agak panjang kat entri Tips photoshop buat tulisan dipermukaan semalam, jadi kita dah ada bahan untuk di bentukkan sahaja.

Masih lagi menggunakan benda-benda semalam, kalau anda nak mula dari awal, boleh tengok dua entri sebelum ni, atau boleh download yang saya dah buat kat sini(kalau saya tak TERbuang hehe). Continue reading

Hasil carian :

(Visited 470 times, 4,598,890)