Pencipta email meninggal dunia

Pencipta email dan orang yang memilih simbol @ untuk alamat email telah meninggal dunia sabtu yang lalu.

Pencipta email meninggal dunia

Ray Tomlinson, pencipta email moden dan orang yang memilih simbol “@” untuk digunakan untuk pada alamat email telah meninggal dunia pada umur 74.

pencipta email

Simbol “@” teleh menjadi standard untuk alamat email dan semua alamat email mengandungi simbol @.

Ray Tomlinson, pengaturcara Amerika yang telah menyumbang secara global kerana mencipta email telah meninggal dunia pada umur 74 kerana serangan jantung. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 141 times, 5,301,391)

Kebaikan dan keburukan internet

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, hari ni saya nak cerita pasal kebaikan dan keburukan internet.

Setiap benda yang dicipta pasti ada kebaikan dan keburukannya. Kita sendiri sebenarnya yang menjadikan benda tu satu kebaikan atau keburukan.

Persepsi kita yang menjadikan benda tu jadi keburukan dan fikiran kita yang jadikan benda tu kebaikan.

Kebaikan dan keburukan internet

kebaikan dan keburukan internet

Sama juga dengan internet, kebaikan dan keburukan internet tu bergantung kepada kita, selaku pengguna internet

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 1,234 times, 5,301,391)

Kalau pakai linux, hacker lettew

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? adakah korang pun jenis manusia yang “kalau pakai linux, hacker la orang tu”?

Ceritanya bila sorang ahli group telegram geekers ber’pm’ dengan saya. Dan dia ingat saya ni hacker sebab saya pakai linux.

Mungkin pada dia, kalau pakai linux, hacker lah manusia tu.

pakai linux hacker

Dan macam saya jawab, tak semestinya orang yang pakai linux tu hacker. Continue reading

Hasil carian :

(Visited 518 times, 5,301,391)

Cara cari handphone yang hilang

Assalamualaikum dan hai para pembaca blog alongxp.com, apa khabar? Kali ni saya nak kongsikan cara nak cari handphone yang hilang.
Tak payah fikir negatif sangat kata handphone kena curi ke kena ragut ke, walaupun kebanyakkan handphone hari ni dah besar buku teks sekolah, masih lagi kita boleh tercicir.

Kalau masa handphone kecil dulu kata “tak perasan bila masa dia jatuh”, ni dah besar pun boleh tak perasan letak kat mana.

Sebenarnya saya cakap pasal diri saya sendiri hehehehe…

Cara cari handphone yang hilang

gambar sekadar hiasan

gambar sekadar hiasan

Artikel cara cari handphone yang hilang ni sesuai sangat untuk rakan-rakan yang menjadikan semut sebagai jajan mereka. Sambil tengok movie, sambil makan semut. Maksudnya pelupa la.

Mengesan handphone tanpa menggunakan apa-apa app atau software tambahan. dan hanya menggunakan akaun gmail anda.

Itu dia satu lagi fungsi email gmail anda.

kelebihan

  • mengesan kat mana handphone tercicir
  • boleh memadamkan semua data dalam handphone anda dari mana sahaja
  • menjejaki handphone anda
  • mengunci handphone anda dari mana sahaja

Continue reading

Hasil carian :

(Visited 654 times, 5,301,391)