cara senang nak edit pdf

saya tak pastila sebenarnya, tapi dulu… kalau nak edit pdf, kena pakai adobe acrobat(untuk buat dan edit fail pdf). cara nak edit pdf ni saya perasan masa install adobe reader VI (11). tapi edit pdf yang kita boleh buat ni hanyala tambahan dari fail pdf yang dah ada, kalau nak padam atau replace text tu… macam tak boleh je. so sekarang saya kongsikan cara senang nak edit pdf file.

memula sekali, bukak fail pdf yang nak di edit tu. lepastu….

edit pdf borang nikahklik pada gambar kertas yang ada pen, ianya terletak pada bahagian atas, belah kiri…kalau kite letak mouse pada butang tu, dia ada tulis sign, add text or send a document for signature. ok sekarang, proses seterusnya untuk kita edit pdf adalah…

edit pdf butang signtengok kat belah atas jugak, ada butang sign, klik butang tersebut untuk meneruskan proses edit pdf nih… bila dah klik, tengok bawah die sikit…

edit pdf add textklik kat butang add text… seterusnya…

tambah text edit pdfbawak mouse pada kawasan yang nak diedit, dan klik… lepastu taip la ape yang nak taip… untuk demo edit pdf ni, saya cipta satu borang bertajuk borang permohonan nikah lagi sorang hehehehe….

boleh download borang permohonan nikah lagi sorang untuk di edit pdf nya ni di sini <<borang permohonan nikah lagi sorang >>

dan ni pula contoh yang saya dah buat <<borang permohonan nikah lagi sorang edited>>

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,342)

Kepada abang-abang yang berniat nak nikah lagi satu tu, janganlah download borang saya ni lepas tu hantar ke pejabat agama ya. borang yang saya lampirkan ni hanyalah rekaan semata-mata, bukan betul-betul untuk digunakan untuk nikah lagi sorang ye. So akak-akak kat luar sana tu pon jangan lah risau ya, borang ni tidak sah digunakan untuk memadukan akak-akak semua ok.

sekian sahaja perkongsian cara edit pdf dari saya. Kalau nak buat fail pdf macam ni, boleh tengok entri saya yang lagi satu, cara nak buat pdf dari word disini save fail word ke pdf

Hasil carian :

(Visited 3,121 times, 4,597,342)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge