Cara buang bluetick whatsapp

Sebelum ni saya terbitkan entri pasal tick biru dalam whatsapp yang buatkan itu entri kedua terhangat dalam blog saya ni selepas entri berhati2 bila singgah di rnr seremban. Jadi kali ni saya nak kongsikan pulak, cara nak buang bluetick whatsapp yang banyak menjadi kontroversi.

Tapi…. tapi lah ya… terang saya cakap ni. Sesungguhnya… saya belum cuba lagi cara buang bluetick whatsapp yang saya kongsikan ni. Sebab kedua-dua cara yang saya kongsikan ni saya ambil dari orang lain.

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,893)

Cara yang pertama untuk buang tanda biru whatsapp ni adalah dengan edit fail com.whatsapp.preferences.xml macam yang sorang sahabat facebook saya kongsingkan di facebook dia.

cara buang bluetick whatsapp

 

Saya padamkan nama dia sebab takut dia taknak nama dia disiarkan, lagipun saya pon tak bagitahu dia yang saya nak share ni.. hehe… tapi cara yang dia tunjukkan tu saya tak cuba lagi, sebab… ada aku kesah ada biru ke tak ada biru? hahahaha…

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,893)

Saya kongsikan cara nak buang tanda biru pada whatsapp ni untuk mereka yang tahu apa yang dimaksudkan dengan saudara diatas tu.

Ok, sekarang ni cara yang ke dua, cara ni agak mudah rasanya berbanding cara pertama yang saya tunjukkan diatas ni, cara yang ke dua ni pula yang dikongsikan di blog amanz.my.

hilangkan biru whatsapp

Nampak senang kan? tapi… jangan jadi macam saya, malas nak baca, terus je check kat telefo, memang tak adalah kan? hahahaha.. kenapa boleh tak ada? sebab… bak kata amanz.my tu,

Untuk menggunakan fungsi baru ini, pastikan anda menggunakan WhatsApp untuk Android yang terbaru (versi 2.11.444), dan ke halaman Settings > Privacy.

Kemaskini baru ini ditawarkan melalui web rasmi WhatsApp sahaja buat masa ini, dan mungkin akan diterbitkan di Google Play Store tidak lama lagi.

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,893)

Haaa… itulah sebabnya bila saya check, tak ada setting read reciepts macam dalam gambar tu. Kena download whatsapp versi 2.11.444 di laman web rasmi whatsapp rupanya. Jadi pada yang risau sangat dengan masalah bluetick whatsapp ni, boleh la cuba cara diatas ni ok?

Selamat mencuba

 

 

Hasil carian :

(Visited 3,120 times, 4,598,893)

8 thoughts on “Cara buang bluetick whatsapp

  1. kenapa yer nak buang mende tu… kan elok so kita tahu yg orang tu dah baca msg kita….

    Ohhhhh…. tanak orang tu tau yg kita dah baca msg dia lah nih… ohh okay… hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge