Bloglist terkini Alongxp

Bloglist terkini Alongxp

Ni la bloglist terkini saya, kat mana dan macam mana saya nak apply bloglist terkini ni pon saya belum ada idea lagi. Nak letak kat sidebar? too mainstream kat org banjar. Tapi apa yang pasti, saya akan cuba selalulah jenguk balik post ni dan singgah ke blog-blog tu.

Cerita macam mana bloglist ni boleh terwujud lak. Baru-baru ni jenjalan a.k.a blogwalking dan singgah la kat blog adam roslan, terpandang satu link untuk blogwalking, saya klik,

ez blogwalking

memula bukak tak perasan benda kat atas tu, belek bebetul baru perasan.

blogwalking berhemah

saya try n trus contact dia n tanya macam mana nak buat camtu sekaligus masukkan blog saya dalam senarai bloglist dia.

Dia reply emel tu, dia kata dia boleh buatkan benda tu dan mintak saya bagi dia senarai blog atau bloglist. Pening gak la memula memikirkan mana nak carik bloglist? bloglist yang lama tu kebanyakkannya dah kelaut dah.  maksudnya banyak blog-blog yang dah berkubur, dah ke laut, dah hanyut, dah bersawang.

Fikir punya fikir, saya nak cuba update status facebook, nak mintak link blog. Ternyata ianya satu perbuatan yang tak sia-sia.

penyenaraian bloglist terkini bermula

Ramai yang post link blog diorang, sampaikan ada yang letak link blog tu selama ni saya tak tahu pon yang dia ada blog. Biasalah, setiap yang berlaku tu ada hikmahnye. kalau tak buat camni, tak tahu yang ramai friend dalam fb saya tu blogger, banyak pulak tu blog-blog yang saya tak pernah masuk.

eh cakap banyak pulak… so ni lah hasilnya… bloglist terkini saya

http://alyrds.blogspot.com/

Selain dari komen kat status facebook saya, ada jugak link-link blog yang saya ambil untuk bloglist terkini ni saya ambil dari komen-komen terbaru kat blog ni…  sebab tu la saya suka bila orang suka komen kat blog saya ni… kan saya dah bagi tau apa kelebihan bila kita komen kat blog orang, dalam post sebelum ni.
Jadi, kalau dah baca entri ni, sila komen…

Hasil carian :

(Visited 196 times, 4,599,139)

5 thoughts on “Bloglist terkini Alongxp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge