Betul ke altel bagus ?

Banyak review, desas desus tentang altel ni, tak kurang juga kontroversi pasal altel ni. Orang kata altel bagus, line dia cantik, dok kat kampung yang ceruk pon boleh dapat, walaupun dia guna line celcom(orang kata bukan aku kata) tapi line dia cantik.

Tapi aku tak dapat tengok bukti depan mata, betul ke altel bagus? Ada 2 org yg aku jumpa depan mata dah beli, tapi bila aku tanya, memasing blum test lagi… camne tu?

Sebab aku nk cari 1 backup internet yang tak cekik darah, yang berbaloi dengan penggunaan aku yang agak melampau walaupun aku bukan kaki torrent, tapi aku rajin guna atau rajin bukak youtube untuk rujukan.

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,540 times, 4,593,159)

Selain dari blogger, dan juruteknik komputer, aku gak buat website atau dalam bahasa sopannya membina website, bila dah buat website, wajibla jadi web designer atau bahasa melayunya, pereka bentuk website kot. Hahaha… bila dah buat website n design website, wajiblah aku maintain website2 tu. Macam sekarang ni aku tengah fokus gila-gila kat 2 website. Dan sambil tu nak maintain dan siapkan portfolio aku. Jadi kerja aku tak kira masa, sambil melabur kat jamban pun, bila ada idea n mood, aku buat. Jadi internet sangat gila penting pada aku.

Pelan internet yang berbaloi sangat penting supaya, takdela tengah sedap2 guna, tetiba internet hilang sebab kredit habis, sebab terlebih kouta.

Jadi tidak boleh tidak, aku terpaksa rela beli simkad altel ni kat kedat telefon sebelah restoran nasi arab, bertentang uptown banting. Balik rumah aku pon test la line altel ni bagus ke tak. Sebab rumah aku, line celcom memang… mencarut… pkai celcom ke tune talk ke… apa2 line yg pakai line celcomla kata orang. Dan ini lah hasilnya… 5 kali tau aku test line altel ni

 

coverage altel

altel bagus ke

line altel

kelajuan internet

internet altel

 

kalau tengok bar line pon, satu bar , dua bar je… so kesimpulan yang saya boleh buat, same je… speed 0.03mbps sama dengan 30kbps, lebih slow dari 56k modem tau… tau x 56k tu yang mana? yang bunyi macam ni.

sape yang pernah guna internet zaman 56k ni tahulah rasa macam mana… hahahaha…

 

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,540 times, 4,593,159)

Hasil carian :

(Visited 398 times, 4,593,159)

7 thoughts on “Betul ke altel bagus ?

    • laju tu tak pastilah, cuma bab coverage altel ni atau liputan dia, berdasarkan ujian yang saya buat ni, maknanya same je dengan celcom dan lain-lain line yang guna line celcom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge