Berhati-hati bila guna LPT2

Assalamualaikum dan hai pembaca blog alongxp.com, sebelum kita teruskan membaca, ingin saya ingatkan, berhati-hati bila guna LPT2

hantu lpt2

gambar sekadar nak takut-takutkan korang

Kenapa saya suruh berhati-hati bila guna LPT2 ni? Bukan saya yang suruh sebenarnya, Ketua Ketenteraman Awam dan Trafik Terengganu, Superintendan Kamaluddin Mohamad yang kata

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,574 times, 4,598,893)

Dalam pada itu, Kamaluddin turut menasihatkan pengguna LPT 2 supaya berhati-hati memandu di sepanjang lebuh raya berkenaan terutamanya pada waktu malam berikutan banyak binatang liar berkeliaran dan melintas.

“Berwaspada dengan haiwan seperti rusa, tapir, babi dan binatang ternakan seperti kambing, lembu serta kerbau yang berkeliaran di kawasan tersebut,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini. – Bernama

Dipetik dari sinarharian.com.my

Bila korang baca berita dan ayat macam tu, apa korang rasa, terutama sekali bila korang tak pernah guna LPT2?

Bukan setakat korang rasa akan berhati-hati bila guna LPT2, silap-silap rasa takut nak guna LPT2 kan?

Masa tengok berita kat tv pasal kemalangan di LPT2 yang melibatkan harimau dengan mpv tu, wife saya tanya “macam mana boleh langgar harimau sampai mati pulak?”

kemalangan lpt2

Saya jawab la, “dah dekat highway, ada ke orang bawak kereta 60km/j kat highway?”

Lagipun, kalau 60km/j tu pun sebenarnya laju jugak kalau nak kira impak perlanggaran 2 benda yang berlainan arus, 1 ke depan, satu ketepi.

Ibarat macam langgar benda yang tengah berhenti jugakla.

Saya cakapla kat wife saya “mungkin tak ada pagar agaknya kat tepi tu”

Tapi bila baca di laman web www.wartarakyat.my mereka kata

Harimau tersebut dipercayai berjaya menyelinap masuk melalui pagar LPT2 yang telah roboh atau melalui laluan longkang

owh… pagar roboh…

hmmm… pagar roboh…

Laluan longkang…

domain murah

(Visited 140,877 times, 4,598,893)

Terdetik hati dan jari ni nak tulis pasal berhati-hati bila guna LPT2 ni bila terbitnya berita pasal harimau kena langgar dengan mpv ni la

Sebelum ni banyak sangat dah cerita pasal LPT2 dan isu lpt2.

Masa saya try search keyword LPT2 di google, macam ni la result yang keluar

berhati-hati bila guna lpt2isu lpt2kalau korang search lpt2 kat images.google.com lagi la ngeri tengok result yang keluar, saya nak attach kat sini pun tak sanggup.

Terutama sekali yang kemalangan sekeluarga ni, anaknya dikatakan 50/50, aduh… sedihnya… baca kat sini

Berhati-hati bila guna LPT2

So, berhati-hati bila guna lpt2 ye, kalau korang tak tahu nak berhati-hati macam mana lagi, cari la jalan alternatif.

Kalau tak tahu jalan alternatif, gunala lpt2 tu, berhati-hati ye, banyak binatang melintas

Hasil carian :

(Visited 196 times, 4,598,893)

4 thoughts on “Berhati-hati bila guna LPT2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge