App alarm untuk yang susah bangun tidur

Beberapa minggu lepas,sorang kawan saya bgtau die ada mslh… masalahnye sama macam saya cerita dalam entri iq alarm clock dulu… iaitu masalah susah bangun tidur… bukan susah mcm mana.. mslhnye blh bangun jwb call.. reply sms ke hape tp pastu sambung tdo balik pastu bila bangun tidur yang sebenar-benarnya, tak ingat yang dh buat semua tu… kprg baca la entri iq alarm clock dulu tu nnt faham la kot…

LAMBAT BANGUN

Ok… die tanye saya…
Arel: ko ada mslh camtu tak?
Alongxp : ada.. dh lama dh…
Arel: bape lama dh?
Alongxp: lbh 10 tahun kot.
Arel: abes tu camne nk buat a?
Alongxp: pnh 1 ms mak aku call aku… bgtau….(baca kat entri iq alarm clock)tp aku ada 1 app alarm utk org cam kite… nama die extreme alarm clock free… insyaAllah blh bangun..

ok, inilah app alarm yang aku cakap tu… nama die alarm clock xtreme free. Free maksudnya tak payah nak kena bayar… boleh bukak kat app store – alarm clock xtreme free

 

app alarm

Contoh jumlah alarm orang yang susah nak bangun tdo. hahahaha

app alarm clock xtreme

Yang ni setting biasa korang nampak kat memana app alarm kot

setting app alarm

Ok, 2 gamba kat bawah ni setting yang special ckit, berbeza dengan app alarm yang lain…(kot hahahaha)

set app alarm

Ok, volume crescendo tu maknanya bunyi alarm tu akan bertingkek-tingkek (meningkat) dari seslow-slow volume sampai ke sekuat mana yang korang nak… andai kata telinga anak korang ni jenis kebal, tahan bunyi bising, santak la sampai 100%, tapi kalau diorang jenis telinga sensitif cam pokok semalu, pasang la seslow je… kang elok korang nak bangun nak g keje kang die bangun melalak nak ikut sekali kang masak lak korang nak melayan..

Ok, snooze method tu pulak… snooze tu maksudnya nak soh alarm tu diam kejap… untuk beberapa minit sementara korang nk mengeliat, sambung balik tidur, lagi beberapa minit kejut balik. kalau saya ni, snooze method saya adalah kena menyelesaikan masalah matematik, oleh kerana saya ni agak bijak dalam mencongak, mengalahkan makcik kantin yang menggunakan kalkulator, so saya pilih medium, die ada level easiest, easy, medium, hard dan hardest. itupon kadang2 saya boleh sambung tdo balik ahahaha…

Kalau nak hard pon boleh… takut kang bangun tdo ngan muke ketat lak sebab tertekan menyelesaikan masalah matematik nak bangun tdo tadi.

image

Dismiss lak, untuk mematikan alarm terus, saya pilih captcha, sebab saya tak suka captcha… hehe… susah beb… nak kena masukkan nombor, huruf besar, huruf kecil, kena tekan shift la hape la…

so harap app alarm ni membantula orang yang bukan susah nak bangun tidur, tapi selalu tertidur balik hehehe… selamat mencuba

Hasil carian :

(Visited 230 times, 4,600,290)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge