Aku Mintak maaf

Assalamualaikum…
Mungkin korang rasa cam aku ni dah buang tebiat ke poyo ke hape ke…tapi pada aku,aku perlu buat benda ni, sebab ajal maut kat tangan tuhan, kite tak tau,sok luse kite leh jumpe ke tak, takut tak sempat, aku nak mintak maaf kat semua orang, sama ada yang kenal aku ke tak, atau yg aku kenal atau tak, kawan-kawan jtk,kawan-kawan bukan jtk, kawan-kawan yg aku kenal masa kursus,kawan-kawan kjkm(banyak dosa aku kat situ),kawan-kawan ftsel, sape-sapelah,mcm aku ckp tadilah,yg kenal atau tak, maafkan aku kalau selama kite berinteraksi, aku buat korang rasa marah ke,kecik hati ke, terasa ke, maafkanlah aku, aku cume seorang hamba Allah yang tak pernah terlepas dari melakukan kesilapan, mungkin selama aku melawak ke, beri pandangan ke, aku dah wat dosa kat korang, aku mintak maaf.
Pastu kalau aku ada terambil barang korang,yang aku dah tak ingat, atau aku tak perasan, kalau sempat,korang bgtaula aku, kalau ada makan minum yang aku terbelasah, aku mintak halal, kalau nak tuntut gak, cepat-cepatla contact, mana tau panjang umur, murah rezeki, leh aku balas balik, mana yang aku hutang tu, insyaAllah aku akan bayar secepat mungkin, kalau tak sempat, tolonglah halalkan.
Janganla korang ingat aku ni ada penyakit kritikal lak, kang jadi doa lak,hahaha… benda ni perlu, sebab kite tak tahu sok lusa camne kan? kite ni sume hamba Allah,die yang maha Esa,dia yang maha Kuasa, kite cume leh merancang, die yang tentukan.Kalau nak mati, tengah lepak minum pon leh mati, so kite tak tahu macam mana kita akan kembali ke rahmatullah. Jadi sebelum terlewat, aku mintak maaf lagi kat korang, ampunkan dosa-dosa aku kat korang.
Wassalam.



(Visited 28 times, 4,591,173)

7 thoughts on “Aku Mintak maaf

  1. masih belum terlambat..kalau kita dah tersedar, alhamdulillah..syukur kat tuhan sbb bagi peluang utk diri kita nampak apa yg salah..sbb tuhan bg peluang utk kita betulkan diri..cuba bayangkan..kalau tuhan tak nak bukak pintu hati kita untuk menyedari kesilapan tu..selama-lamanya akan berada dalam kegelapan..kan lagi kesian tu..aku tak tau ape masalah ko secara detail..tp aku rasa aku boleh agak ianya berkaitan ngan family ko..sbb aku pernah alami benda mcm ni..bezanya aku rasa aku punya masalah lagi kritikal hingga aku rasa hanya keajaiban je yang dapat selamatkan aku..dan alhamdulillah..mmg keajaiban tu wujud…ko hanya perlu berdoa..berusaha..dan bertawakal..dan satu lagi..kalau ko rasa ko nak sangat impian ko tercapai…ko cuba buat nazar..contohnya nazar puasa kalau apa yang ko nak tu dapat..setakat ni alhamdulillah..bila aku buat nazar tuhan telah makbulkan doa aku..aku pon hanya insan biasa dan punya banyak kesalhan serta kekurangan..aku segan nak bg nasihat kaalu org mintak sbb aku rasa diri aku x cukup sempurna..sbb aku tak nak satu hari org akan cakap..eleh..ko pon sama..tapi..niat aku ikhlas..terpulang samada ko nak menerimanya atau tidak…lastly..aku berdoa tuhan melindungi ko sentiasa..dan ingat..sekiranya apa yang ko hajati tak tercapai..jgan anggap ini hukuman..tp anggaplah hikmah yg besar sedang menanti ko disebaliknya..jangan salahkan diri..tp cubalah menginsafi diri…kerna kita hanya makhluk tuhan yang tak mampu menolak takdirnya…

  2. salam..
    lepas masuk blog ko, aku baru tau ko ni alongxp..selama ni hanya mengenali ko sbg kakicandid..rupanya aku penah kenal ko lam kjkm..anyway..aku maafkan ko dan aku harap ko pun maafkan aku..sbb adakalanya kita rasa kita tak wat silap..tp sebenarnya secara tak sedar kita telah menyakiti orang lain dengan kata-kata kita…dan org tu pulak tak nak bagitau kita..just pendamkan jer…kan?? hmm..ape lg nk cakap ye? cukup la ni ek…wassalam..

    • hahahaha…baru tau ke? hahahaha…mesti ko ni ftsel member kan?aku masuk situ ngan nama lain sbb nama alongxp ni ada sejarah buruk,so takutla org taknak terima aku kat ftsel…xpe abaikan…aku pon br skang nampak, salah silap aku, dulu aku ni leh dikategorikan autokratik leader gak ar… aku nye jenis pemikiran jenis logik n technical semata2…aku tak fikir psl perasaan,tp lpas aku terhantuk baru2 ni…wat kan aku tersedar…tp sayang…mgkn aku dah lambat tersedar… skang,aku cume mampu berdoa n cube memperbaiki diri aku…anyway,thanks kawan2 n sume yg masuk web aku nih…terharu aku hihihi… ape pon,klu aku ada terbuat salah…aku mintak maaf…

  3. Assalamualaikum…

    xde apa yang perlu dimaafkan…lagipun rasanya maybe pu3 pun byk gak dosa ngan awak..maklum la..kekdg tue kata2 nie byk yg terlepas kekdg menyakitkan…Saya harap awak jangan berputus asa dengan masalah yang dihadapi…life must go on..Saya harap awak makin tabah menghadapi hari2 yang mendatang…Ingatlah ALLAH sentiasa menyayangi UMATNYA…Dugaan yang diberi hanya untuk menduga kesabaran hambaNYA..dan hanya org yang terpilih sahaja diuji..May ALLAH blessed all of us,InsyaALLAH..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge