9 ciptaan mengarut dan tak guna

9 ciptaan mengarut dan tak guna ni dicipta oleh orang-orang yang dah tak ada kerja agaknya… atau mungkin orang malas yang datang rajin melampau? satu pesanan khas dari saya. sila baca nama alatan ni dengan nada yang digunakan oleh doraemon bila dia keluarkan barang dari poket dia.

 

1. Penekan butang ctrl+alt+delete

ctrl alt delete

Pencipta benda penekan butang ctrl,alt,delete ni tension dengan computer dia yang selalu hang… sampai die menyumpah-nyumpah… last-last die bersumpah yang dia takkan tekan 3 butang tu serentak menggunakan jari dia lagi… maka terciptalah benda ni…

 

2. Penyejuk makanan.

penyejuk makanan

Nak cepat agaknye kan?

 

3. Helmet tido dimana saja

helmet tidur dimana sahaja

 

4. Payung khemah.. (ke payung berkemah ke khemah di payung? mana-mana lah)

kemah berpayung

What The Fish? tak berkuap ke dalam tu? tapi apa yang bagusnya, kalau masuk 3 orang dalam tu pon, semua tak kena tempias.

 

5. Stering berdulang

stering berdulang

Sape pernah makan kat a&w pj? kan ada drive in kan? die letak dulang kat pintu kereta kita.. mungkinkan ni idea sebelum idea dulang kat pintu tu?

 

6. Kasut berpayung.

kasut berpayung

Apa motifnye saya pon xtau…

 

7. Kasut berpenyapu.

kasut berpenyapu

Dulu masa saya sekolah, ramai budak pompuan pakai kain labuh sampai menyapu lantai… budak lelaki pon ada gak… tapi tiada pula yang pakai kasut macam ni…

 

8. Gam mentega.

gam mentega

Gam mentega ni macam best gak kan? Banyak bagusnya, jimat ruang, jimat masa, jimat air nak basuh pisau/sudu.

 

9. Alat berkebun dalam satu.

alat berkebun dalam satu

Semua alat berkebun dalam satu, tak berat jadinye? apsal tak masukkan jcb/backhoe sekali? muahahaha…

Hasil carian :

2 thoughts on “9 ciptaan mengarut dan tak guna

Saya akan sangat gembira jika anda meninggalkan komen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge