5 web buat duit dengan memendekkan url

5 web buat duit dengan memendekkan url

Harini saya nak kongsikan 5 web buat duit dengan memendekkan url. Apa maksudnya? maksudnya, bile korang pendekkan link yang panjang, contohnya link entri blog korang, dengan domain yang panjang tak ingat, dengan nama entri yang bertukar jadi permalink yang panjang, tak ke jenuh?

Mungkin korang dah biasa guna servis memendekkan url macam bit.ly, goo.gl dan sebagainya, tapi kalai korang rasa nak merasa buat duit dengan memendekkan url, ni saya nak kongsikan 5 web buat duit dengan memendekkan url.

pendekkan url dan buat duit

Wajib tengok yang ni:

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

40% owner kucing tak buat ni

Ajak lepak… Xkan sebab mlm kot?

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,566 times, 4,597,339)

Owh, jap… siapa yang yang biasa buat duit dengan memendekkan url ni? Webmaster atau blogger blog download software full yang biasanya illegal, cetak rompak, yang dah crack atau patch.

Selain dari tu, webmaster, admin atau blogger laman web download movie full atau tonton movie full, sebab dengan menukar link ni kepada yang lebih pendek akan mengurangkan jejak ke blog dia.

domain murah

(Visited 140,867 times, 4,597,339)

Diorang buat macam tu banyak sebab, antaranya sebab link download yang diorang kongsikan kat blog diorg tu, bukanlah link yang diorang buat, kebanyakkannya bukan diorang yang upload, diorang mencari link, dan guna cara memendekkan url ni.

Ok, kembali kepada topik buat duit dengan memendekkan url.

Inilah dia 5 web buat duit dengan memendekkan url.

1. Adf.ly

daftar adfly buat duit dengan memendekkan urlAdf.ly antara yang paling lama buat benda ni, pertama kali saya register adf.ly ni adalah pada tahun 2008, tapi tak lama lepas tu saya dah jarang guna, sampai dah lupa username dan passwordnya.

Dengan serendah USD5, korang dah boleh cash out melalui paypal, salah satu cara buat duit online di saat nilai ringgit jatuh bedebuk.

Antara sebab ramai orang pilih adf.ly adalah sebab dia lama, sah dan syarikat yang dipercayai yang cukup menjaga semua pelanggan dia.

Daftar Adf.ly

2. Linkbucks

linkbucks buat duit onlineLinkbucks adalah salah satu laman web buat duit dengan memendekkan url yang sah dan terbaik. Ia adalah pesaing kuat Adf.ly.

Ia mempunyai Page rank yang hebat dan ranking alexa tinggi. Cash out untuk linkbucks pula usd 10, boleh dijadikan backup untuk adf.ly rasenye.

Pesaing lain cuma bayar untuk unique visitor, linkbucks pulak bayar untuk setiap trafik yang ada, maksudnya(mungkin) kalau pesaing lain, kalau ada 10 orang yang klik url korang, dia akan kira 10 klik walaupun 10 orang tu mungkin klik 3 klik setiap orang, berbanding dengan linkbucks, dia akan kita jumlah orang x berapa link yang di klik.

Daftar linkbucks

 

3. Bc.vc

bc.vc web buat duitSama macam web buat duit melalui link url yang dipendekkan juga. Cuma ia mungkin jadi salah satu pilihan.

Daftar Bc.vc

 

4. Shorte.st

shorte.st laman web buat duitShorte.st Satu syarikat yang agak baru, yang baru tak semestinya tak bagus kan? Banyak kelebihan yang kita boleh dapat dengan benda baru, benda baru, kita jadi orang yang terawal, macam best mobile, kurang dari 2 bulan, lebih 84 ribu orang mendaftar. Korang nak tunggu apa?

Daftar shorte.st

 

5.ouo.io

ouo.io web buat duit onlineAkhir sekali tapi tetap yang terbaik, ouo.io satu lagi web buat duit dengan memendekan url, satu syarikat yang meningkat naik dengan laju. Satu laman web yang menarik untuk korang guna untuk pendekkan url dan dapat duit.

Daftar ouo.io

Sebenarnya banyak cara nak buat duit online, tapi macam saya cakap dulula… benda ni rezeki, kadang kita buat terus jadi, kadang kita buat tak jadi-jadi, setiap yang berlaku tu ada hikmahnya, mungkin cara tu bukan cara atau jalan rezeki kita.

 

Kalau korang rasa nak ceburkan diri ke dalam best mobile, boleh hubungi saya

Hasil carian :

(Visited 94 times, 4,597,339)

14 thoughts on “5 web buat duit dengan memendekkan url

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge