3 benda mitos kepada saya

3 benda mitos kepada saya

3 benda mitos kepada saya bermaksud, orang lain percaya benda tu, tapi saya anggap ianya mitos kerana perkara tu tak terjadi kepada saya.

benda mitos

3 benda mitos kepada saya yang saya maksudkan adalah:

Wajib tengok yang ni:

Banyakkan blue dalam hidup anda

Donnie yen dalam star wars? Waterpark??

Bukti rakyat Malaysia suka blue

Lazada Malaysia

Use me!

Visit shopcoupons website

Hasil carian :

(Visited 178,533 times, 4,591,168)

1.Kopi menghilangkan mengantukminum kopi akan menghilangkan mengantuk

Perkara yang tak pernah terjadi kepada saya, walaupun dah minum satu jag kopi sekalipun, saya tetap akan mengantuk.

Kalau saya nak memandu jauh, contohnya balik kampung atau dari kampung nak balik ke rumah, antara perkara yang saya perlu buat untuk mengelakkan mengantuk adalah, makan sedikit sahaja.

Perut yang kenyang akan buat kita mengantuk. Betul? Tak tahulah pada korang macam mana, tapi pada saya yang tank kecik ni, makan banyak, mata mengantuk.

Minum air tenaga macam livita honey atau redbull, akan buat saya hilang mengantuk sekejap, sebab tahap masam dan manis yang kuat akan buat mata saya celik kejap.

Macam kena tamparla kiranya, takkanlah saya nak tampar muka saya sendiri kan? hilanglah handsomenya.

2. Bersenam sebelum tidur akan memudahkan kita untuk tidur.bersenam sebelum tidur

Ini adalah salah satu dari 3 benda mitos kepada saya, kenapa? Sebab waktu malam saya biasanya akan blogwalking, update blog, buat website, maintain server dan sebagainya.

Atau kesimpulannya, waktu malam saya biasanya akan menghadap komputer berjam-jam dan saya akan rasa letih bahu, leher, lengan dan jari. Jadi apa saya akan buat?

Saya akan bersenam, antara senaman kegemaran saya bila saya letih menghadap komputer adalah push up, sit up, squats dan angkat dumbell.

Buat perkara tu akan buat saya jadi lebih segar, dan seterusnya akan menafikan bahawa Bersenam sebelum tidur akan memudahkan kita untuk tidup.

Sebab benda tu saya anggap benda mitos kepada saya

 

3. Mandi akan menghilangkan mengantuk dan menyegarkan badan

mandi akan menghilangkan mengantuk

Ok, ni adalah benda terakhir dalam senarai 3 benda mitos kepada saya.

Benda ni memang jarang jadi kepada orang lain, benda ni hanya jadi kepada emak saya, saya, dan anak-anak saya je.

Kalau orang lain, lepas mandi, macam dapat tenaga, berbeza dengan kami, lepas mandi, badan dan bersih, dah selesa, mesti rasa mengantuk, dan kami mudah tertidur, mata macam ada batu ladung.

So jangan paksa saya mandi kalau nak suruh saya drive.

domain murah

(Visited 140,841 times, 4,591,168)

So, itulah 3 benda mitos kepada saya

Hasil carian :

(Visited 105 times, 4,591,168)

8 thoughts on “3 benda mitos kepada saya

  1. hahahh..kalau kopi tu sama macam saya..kopi tak hilang kan mengantuk saya..nak hilangkan mengantuk saya rasa baik makan gula2 je..itu lebih berkesan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge