4shared

Pantang bila nak tulis blog

Pantang bila nak tulis blog Secara jujurnya, ada beberapa pantang yang tak boleh saya langgar bila nak tulis blog. Kalau saya langgar pantang ni, nescaya penulisan saya akan berada ditahap sampah. Maksudnya, kalau saya langgar pantang bila nak tulis blog ni, saya tulis juga artikel di blog ni, dan saya baca balik bila saya berada […]

kelebihan Telegram berbanding Whatsapp

kelebihan Telegram berbanding Whatsapp Kebelakangan ni saya mula sedar banyak kelebihan Telegram berbanding Whatsapp bila saya join satu group ni. Saya join group tu melalui invite link telegram yang mereka letak di facebook, tak sangka telegram boleh buat macam tu. Jadi kalau nak buat satu group umum, tak perlu nak pm nombor telefon, save nombor […]

Cara senang backup bookmark mozilla

Cara senang backup bookmark mozilla Saya dah lama nak buat entri pasal cara senang backup bookmark mozilla ni, bukan setakat backup bookmark, dengan cara ni, kita boleh backup bookmark, history, add-ons dan seperti yang korang boleh tengok kat bawah ni. Macam saya cakap tadi, dah lama nak tulis artikel pasal cara senang backup bookmark mozilla […]

Punca kenapa blog kena hack

Punca kenapa blog kena hack Penat dah sebenarnya nak jawab soalan ni bila ada blogger tanya kenapa blog dia kena hack. So kat sini saya nak kongsi beberapa punca kenapa blog kena hack. Otai-otai networking, otai-otai webmastering mungkin kurang bersetuju dengan punca kenapa blog kena hack ni. Itu diorang punya pasal, mereka ada pandangan mereka […]