4shared

Budak sekolah sekarang dan dulu

Ni cerita beberapa hari lepas, entri bertajuk Hidupkan budaya rotan kat blog imron buat saya nak tulis entri beza budak sekolah dulu dengan budak sekolah sekarang. Kalau kita tengok kat surat khabar, banyak isu kes budak sekolah, kes cikgu, dan lain-lain. Adalah satu kejadian ni yang buatkan saya dan kawan-kawan cerita pasal zaman kami masa […]

Belajar memandu

Semalam saya blogwalking lagi, dan bila blogwalking tu, saya baca entri yang menarik minat saya untuk tulis entri ni, entri yang bertajuk belajar memandu di blog vandergood(nak sebut pon tak tau macam mana ni). Dia cerita dalam tu yang kawan dia sudi ajar dia memandu. Dia cakap umur dah dekat dewasa baru pegang stering, kawan-kawan […]

Cara buang bluetick whatsapp

Sebelum ni saya terbitkan entri pasal tick biru dalam whatsapp yang buatkan itu entri kedua terhangat dalam blog saya ni selepas entri berhati2 bila singgah di rnr seremban. Jadi kali ni saya nak kongsikan pulak, cara nak buang bluetick whatsapp yang banyak menjadi kontroversi. Tapi…. tapi lah ya… terang saya cakap ni. Sesungguhnya… saya belum […]

Doodle Mokhtar Dahari di google

Bila buka tab baru di google chrome, keluar paparan kat bawah ni, persepsi pertama saya bila tengok doodle ni, adalah “macam arwah Mokhtar Dahari je”, tambah tengok baju warna hitam kuning, nombor sepuluh, ada misai. Macam dia. Jadi saya klik pada gambar tu.   Masa hover mouse kat gambar tu, dia ada keluar title “Mokhtar […]

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.